Ohje on Dansukkerin sivuilta, tein itse määrät puolikkaina ja käytin kulta Marie keksejä pohjina.
Jos tekee täydellä ohjeella saa suukoista pursottaa aika isoja jotta keksit riittävät :)
20 kpl Marie keksejä/ Kulta marieita jos teet täytteen puolitettuna :)
Marenkitäyte
5 isoa munanvalkuaista2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä + vettä
Sokeriliemi
¾ dl vettä2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamiseen halutessasi
4 tl lakritsijauhetta tai4 tl Dansukker Vaniljasokeria tai
4 rkl kuivattuja vadelmia rouhittuna (ja hieman punaista elintarvikeväriä)
Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kasarissa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna 116-asteiseksi (käytä lämpömittaria).
Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan sokeriliemeen sekoittaen.
Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää. Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.
Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille. Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää öljy.
Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Koristelle halutessasi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Koristeluun
200 g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
(kookoshiutaleita, koristerakeita, vadelmar
200 g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
(kookoshiutaleita, koristerakeita, vadelmar
onpas herkullisen näköisiä, maistuis varmaan mullekin!
VastaaPoista