tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kuningatar Juustokakku







Tämän ohjeen nappasin Kotilieden Juhla lehdestä, helppo tehdä ja takuuvarman
hyvä lopputuos ! :)

Pohja

200g Keksejä
125g Voita

Täyte 1
100g Valkosuklaata
400g Maustamatonta tuorejuustoa
3 Kananmunaa
1dl Sokeria

Täyte 2
2prk (á 200g) Rnskankermaa
1dl Tomusokeria
2tl Vaniljasokeria

Pinnalle marjoja

Nosta ensimmäisen täytteen tuorejuusto ja kananmunat huoneenlämpöön. 
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi joukkoon. Pyöräytä ainekset sekaisin ja painele leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja sen reunoille. 

Valmista ensimmäinen täyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna hetken jäähtyä. Notkissa kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa joukkoon munat ja sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt valkosuklaa. Levitä seos keksipohjalle, paista uunin alatasolla 40 min 175 asteessa. 

Nosta kakku uunista hetkeksi jäähtymään. Älä sammuta uunia. Nosta kulhoon ranskankerma ja siivilöi joukkoon tomusokeri ja vanijasokeri. Sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte kevyesti hieman jäähtyneen kakun pinnalle. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia niin, että pinta jähmettyy.

Anna kakun jäähtyä. Koristele hauamillasi marjoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti