maanantai 18. huhtikuuta 2016

Gluteeniton mustikka-suklaa nakukakku



Kakkupohjaksi tähän kakkuun tein tutun ja turvallisen gluteenittoman 
suklaa kakkupohjan. Aluksi oli tarkoitus tehdä kaksi täytekerrosta kakkuun, mutta kuten yleensä aina käy, niin eihän se pohja sitten mennyt ihan niinkuin strömsössä :D 
Mutta sehän ei menoa hidastanut vaan teki kakusta itseasiassa vain paremman! Leikkasin kakun painuneen yläosan irti niin, että jäljelle jäi vain reunat ja keskelle reikä. Täytin kakun vuoassa niin, että alin kerros oli ehjä pohja, seuraavaksi pelkkä  rinkula jonka jälkeen taas ehjä pohja :) 
Näin syntyi hauska juustokakku sydän kakun keskelle eikä kakkupohjaa ollut 
liikaa viemässä juustokakulta huomiota! :)

 Suklaakakku:
200g Maitosuklaa
200g Voi
2½dl Sokeria
5kpl Kananmunia
2dl Gluteenitonta jauhoseosta (Provenan kauraistajauhoseosta)   
½dl Kaakaojauhoa (Tummaa)
1tl Leivinjauhetta
½tl Soodaa
2tl Vaniljasokeria
150g Ranskankermaa

Sulata suklaa ja voi yhdessä. Nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilöiden keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä. Lisää vielä ranskankerma sekä voi-suklaaseos ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada noin 24cm voidetuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. 

Mustikka juustokakku:
3,3dl Kermaa
200g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Vanilja tuorejuustoa
1rs Mustikoita
4rkl Mustikkahilloa
100g Valkosuklaata
2 Liivatelehteä

Laitaiivate lehdet likoamaan kylmään veteen. Purista mustikat siivilän läpi nesteeksi tai käytä blenderiä tehdeksesi niistä sosetta. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuustot ja lisää joukkoon mustikka pyree sekä hillo, sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita mustikka tuorejuusto seokseen valkosuklaa ja sen jälkeen liivate, kääntele kermavaahto joukkoon ja kasaa kakku. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. 

Kakku kannattaa kasata korkealla reunakalvolla 
vuorattuun irtopohjavuokaan, joten reunoista tulee 
siistit ja kakku pysyy kasassa. 


Suklaa ganache:
200g Tummaa suklaata
2dl Kermaa

Rouhi sukaa pieniksi palasiksi, kaada kerma teflon pintaiseen kattilaan ja 
kuumenna kuumaksi. Kun kerma alkaa tuntua kuumalta kaada sekaan
rouhttu suklaa. Anna seistä vähän aikaa ja sekoita tasaiseksi. 
Kaada yksi kolmasosa ganachesta jäähtymään laakeaan astiaan. 




Vaahdota jäähtynyt ja hieman jämäköitynyt ganache vaahdoksi, levitä kakun pinnalle jotta saat tasaisen austan sulalle ganachelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti