Löysin tän ohjeen netistä ja aattelin kokeilla avopuolison
synttäreille, gluteenittomana tulee leivottua aina sillontällöin kun omalla
äidilläni on keliakia. Hyviä olivat eivätkä vieraatkaan erottaneet gluteenittomiksi! :)
Ainekset:
3kpl munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
50g voita
1dl kermaviiliä
2rkl kylmää kahvia
3½dl gluteenittomia jauhoja
( voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaota
1 hyppysellinen suolaa
100g tummaa suklaata 70%
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja kaada sekaan kermaviili sekä kylmä kahvi ja lisää seos munavaahtoon. Sekoita jauho, leivinjauhe, kaakao ja suola yhteen ja sekoita varovasti taikinan sekaan. Sulata tummasuklaa ja lisää taikinaan. Laita muffinssipapereita muffinsvuokaan ja täytä 3/4 osaa vuoasta. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min. riippuen kuinka suuria cupcakeja teet. Anna jäähtyä.
Valkosuklaa kuorrute:
60g huoneenlämpöistä voita
150g tuorejuustoa
5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
150g valkosuklaata
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri yhteen. Lisää sekaan jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja vatkaa seos tasaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti