tiistai 6. lokakuuta 2015

Suklaa kuppikakut


Löysin tän ohjeen netistä ja aattelin kokeilla avopuolison
synttäreille, gluteenittomana tulee leivottua aina sillontällöin kun omalla
äidilläni on keliakia. Hyviä olivat eivätkä vieraatkaan erottaneet gluteenittomiksi! :)


Ainekset:
3kpl         munaa
2½dl        sokeria
1tl           vaniljasokeria
50g         voita
1dl          kermaviiliä
2rkl         kylmää kahvia
3½dl       gluteenittomia jauhoja
( voit vaihtaa glut. jauhot samaan määrään vehnäjauhoja)
2tl           leivinjauhetta
4rkl          kaakaota
1             hyppysellinen suolaa
100g        tummaa suklaata 70%

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja kaada sekaan kermaviili sekä kylmä kahvi ja lisää seos munavaahtoon. Sekoita jauho, leivinjauhe, kaakao ja suola yhteen ja sekoita varovasti taikinan sekaan. Sulata tummasuklaa ja lisää taikinaan. Laita muffinssipapereita muffinsvuokaan ja täytä 3/4 osaa vuoasta. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min. riippuen kuinka suuria cupcakeja teet. Anna jäähtyä.

Valkosuklaa kuorrute:
60g         huoneenlämpöistä voita
150g       tuorejuustoa
5dl          tomusokeria
1tl          vaniljasokeria
150g       valkosuklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri yhteen. Lisää sekaan jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja vatkaa seos tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti