sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vadelma-geisha juustokakku



Tän kakun sovelsin muutamista ohjeista mitä nopeasti netistä toissa iltana selailin, hieman erilainen kuin normaalit juustokakut missä kerma vaahdotetaan sillä tässä se kuumennetaan :D Sopii siis hyvin iltaleipomoseen kerrostalossa kun ei tarvii alkaa tehosekottimen kanssa kermaa vatkaamaan... :D
Ennen en oo tehnyt tälläisellä ohjeella juustokakkua, mutta hyvää tuli ja helposti! 

Ainekset:
150g          Pirkka karpalo-valkosuklaa keksejä
40g            Voita

1dl             Kuohukermaa
175g          Maustamatonta tuorejuustoa
75g            Ranskankermaa (itse käytin macaronseista jäänyttä valkosuklaa täytettä tähän :D)
0,5dl          Sokeria
~pakasterasiallinen vadelmia 
3-4             Liivatelehteä
50g            Geisha suklaata
~75g          Maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatelehdet likoamaan.
Murskaa keksit ja lisää sekaan sula voi, painele vuoan pohjalle. (Itse tein 18cm irtopohja vuokaan) Sulata geisha suklaa ja lisää se huoneenlämpöiseen tuorejuustoon, levitä keksipohjan päälle. Valuta siivilän avulla vadelmista neste astiaan, niin että siemenet jäävät siivilään. Kuumenna (elä kiehauta) kerma teflon pintaisessa kattilassa, lisää kuuman kerman joukkoon
tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja siivilöity vadelma mössö. Sekoittamisessa
kannattaa käyttää apuna vispilään:) Kuumenna pieni tilkka vettä mukissa ja sekoita siihen lionneet liivatteet, sekoita voimakkaasti
massan sekaan. Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli. 

Koristele suklaalla ja marjoilla :) 

Kiireessä napsasin tälläisen kuvan :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti