3,5dl Vehnäjauhoja
1,5dl Perunajauhoja
3tl Leivinjauhetta
ripaus Suolaa
2,5tl Vaniljasokeria
2,5rkl Tummaa kaakaojauhetta
150g Voita tai margariinia
3,5dl Sokeria
3 Huoneenlämpöistä kananmunaa
2dl Kädenlämpöistä maitoa
(Kostutukseen Baileystä)
Sekoita kuivat aineet keskenään (ei kaakao).
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Lopuksi jaa taikina kahteen samankokoiseen osaan ja lisää toiseen kaakao.
Kaada taikina vuorotelen vuokaan ja sekoita vielä halutessasi tikulla taikinaan pyörteitä :)
Paistossa suosittelen käyttämään märkää pyyhe tekniikkaa, ohje täältä.
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
Kostutus:
Baieystä 2½dl
Baieystä 2½dl
Ganache tehdään jääkaappiin jähmettymään vähintään parituntia ennen sen vaahdottamista.
Vaahdotettava suklaa ganache:
400g Fazerin sinistä
4dl Kermaa
Rouhi suklaa pieniksi palasiksi, kaada kerma teflon pintaiseen kattilaan ja
kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Kerman kiehahdettua nosta kattila pois levyltä ja lisää suklaa, anna seistä hetki ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada ganache jäähtymään laakeaan astiaan vähintään pariksi tunniksi.
Ganachen jäähdyttyä vaahdota se vaaleaksi vaahdoksi. Täytä ja kuorruta kakku vaahdotetulla ganachella.
Kuorrute:
100g Tummaa suklaata (70%)
2dl Kermaa
Toimi kuorrutteen kanssa samoin kuin täytteenkin.
Todella tummaa suklaata käytettäessä ganachesta tuli huomattavasti paksumpaa ja sen pystyi valuttamaan kakun päälle heti. Valutin ensin reunoille pursotin pussilla valumat, tämän jäkeen kaadoin varovasti keskelle kakkua loput kuorrutteesta ja levitin varovasti reunoillepäin.
HUOM! Elä kaada kerralla koko loppua kuorrutetta kakun päälle, kaada vähissä erin jotta suklaa ei pääse valumaan uudelleen kakun reunoille.
Ganachen jäähdyttyä vaahdota se vaaleaksi vaahdoksi. Täytä ja kuorruta kakku vaahdotetulla ganachella.
Kuorrute:
100g Tummaa suklaata (70%)
2dl Kermaa
Toimi kuorrutteen kanssa samoin kuin täytteenkin.
Todella tummaa suklaata käytettäessä ganachesta tuli huomattavasti paksumpaa ja sen pystyi valuttamaan kakun päälle heti. Valutin ensin reunoille pursotin pussilla valumat, tämän jäkeen kaadoin varovasti keskelle kakkua loput kuorrutteesta ja levitin varovasti reunoillepäin.
HUOM! Elä kaada kerralla koko loppua kuorrutetta kakun päälle, kaada vähissä erin jotta suklaa ei pääse valumaan uudelleen kakun reunoille.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti