tiistai 29. joulukuuta 2015

Suklaa tiikerikakku







Tähän kakkuun halusin keksiä jotain uutta ja muuta kun ihan perus suklaakakku pohjan. Etsin ohjeita netistä jonkintyyppiseen amerikkalaiseen kakkupohjaan joka olisi hieman kosteampi ja jämäkämpi kuin ihan perus sokerikakkupohja. Lopulta päädyiin Kinuskikissan suklaakakkupohjasta muunneltuun tiikeri pohjaan :) 

3,5dl     Vehnäjauhoja
1,5dl     Perunajauhoja
3tl        Leivinjauhetta
ripaus   Suolaa
2,5tl     Vaniljasokeria
2,5rkl    Tummaa kaakaojauhetta
150g     Voita tai margariinia
3,5dl     Sokeria
3          Huoneenlämpöistä kananmunaa
2dl        Kädenlämpöistä maitoa

(Kostutukseen Baileystä)

Sekoita kuivat aineet keskenään (ei kaakao).
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää munat yksitellen. 
Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä. 
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.

Lopuksi jaa taikina kahteen samankokoiseen osaan ja lisää toiseen kaakao. 

Kaada taikina vuorotelen vuokaan ja sekoita vielä halutessasi tikulla taikinaan pyörteitä :) 

Paistossa suosittelen käyttämään märkää pyyhe tekniikkaa, ohje täältä.

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
Kostutus:
Baieystä 2½dl 



Ganache tehdään jääkaappiin jähmettymään vähintään parituntia ennen sen vaahdottamista.

Vaahdotettava suklaa ganache:
400g   Fazerin sinistä
4dl      Kermaa

Rouhi suklaa pieniksi palasiksi, kaada kerma teflon pintaiseen kattilaan ja 
kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Kerman kiehahdettua nosta kattila pois levyltä ja lisää suklaa, anna seistä hetki ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada ganache jäähtymään laakeaan astiaan vähintään pariksi tunniksi. 
Ganachen jäähdyttyä vaahdota se vaaleaksi vaahdoksi. Täytä ja kuorruta kakku vaahdotetulla ganachella.

Kuorrute:
100g   Tummaa suklaata (70%)
2dl      Kermaa

Toimi kuorrutteen kanssa samoin kuin täytteenkin.
Todella tummaa suklaata käytettäessä ganachesta tuli huomattavasti paksumpaa ja sen pystyi valuttamaan kakun päälle heti. Valutin ensin reunoille pursotin pussilla valumat, tämän jäkeen kaadoin varovasti keskelle kakkua loput kuorrutteesta ja levitin varovasti reunoillepäin. 

HUOM! Elä kaada kerralla koko loppua kuorrutetta kakun päälle, kaada vähissä erin jotta suklaa ei pääse valumaan uudelleen kakun reunoille. 



  



    Vanhempi kuva samasta kakusta sisältäpäin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti