tiistai 29. joulukuuta 2015

Glögi juustokakku




Tämän juustokakun vetäisin ihan päästä kun en jaksanut enää seailla miljoonaa reseptiä :D Maustoin itse vielä marlin sokeroimatonta valmisglögiä parilla vanilja tangolla, kanelitangolla ja muutamalla aniksella. Antoivat kivasti vähän erilaista makua :)

Pohja (20cm):
150g   Pipareita
50g     Voita

Täyte:
200g  Maustamatonta tuorejuustoa
200g  Vanija tuorejuustoa
100g  Valkosuklaata
2dl     Kermaa
2,5     Liivtelehteä
1dl     Glögiä

Kiille: 
2,5dl  Glögiä
3        Liivatelehteä


Murskaa piparit muruksi ja sekoita joukkoon sula voi, painele vuuan pohjaan. 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä, vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuustot pehmeäksi ja lisää joukkoon valkosuklaa(helpottaa jos tuorejuustot eivät ole aivan jääkaappikylmiä jotta suklaa ei paakkuunnu).
Kuumenna glögi ja sekoita joukkoon livatelehdet. Lisää glögi liivateseos tuorejuustoseoksen sekaan ja nostele kermavaahto joukkoon. 
Kaada vuokaan ja yritä saada mahdollisimman tasaiseksi.
Anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä ja kuumenna glögi kuumaksi, sekoita liivatteet glögiin ja anna jäähtyä täysin viileäksi
Kaada varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä noin 2 tuntia.

Nauti ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti